Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szépítő alvás

Szépítő alvás...

És ez most nem közhely, az alvás tényleg szépít. Ezt főleg az elmúlt néhány hónapban rendkívüli módon megtapasztaltam...

Nyár elejétől újra maximális sebességre kapcsoltam a munka terén. Sokszor hajnali 40,40-kor keltem, az egész napot a kozmetikában töltöttem, este 8-9 órára értem haza, amikor még nagyjából 2 órát töltöttem azzal, hogy a facebook-megosztást állítottam össze, régi és új vendégek kérdéseire válaszoltam, időpontokkal kapcsolatban szervezkedtem, apró cseprő dolgokat intéztem...A családra és magamra sem volt időm rendesen, az egyetlen szabadnapom a vasárnap volt, amikor teljesen kidőltem és sokmindent nem lehetett velem kezdeni. Igazából szeretem csinálni amit csinálok, feltölt, inspirál, ezért ez hajtott előre. Észre sem vettem, hogy egyre türelmetlenebbé, ingerültebbé váltam, az egészségemen is nyomot hagyott, a kapcsolataimon is, nem beszélve a bőrömről...A hónapokig tartó 4-5 óra alvás kezdte kikezdeni a szervezetemet. Hirtelen egyszerre jelentkeztek a tünetek. Néhány hete azt vettem észre, hogy kezdem azt érezni, hogy összecsapnak a fejem fölött a hullámok, nem vagyok ura a dolgoknak. Belekerültem egy mókuskerékbe...
Mivel nő létemre én is hiú vagyok, szeretem ha a tükörből egy mosolygós, kisimult Ildikó néz vissza rám. Nem értettem, hogy néhány hónap alatt miért öregedtem 10 évet. A szemem karikás volt, a bőröm az utóbbi 2 hónapban nyúzott, fáradt. Hősiesen használtam az új krémeimet, melyek tavasz óta hihetetlenül átváltoztatták a bőrömet, fiatallá, simává, ragyogóvá tették. Egyszer csak azt vettem észre, hogy bármit használok, nem olyan az eredmény. Utáltam belenézni a tükörbe, mert egy meggyötört arcot láttam. Már a vendégeim, ismerőseim is egyre többször említették, hogy fáradtnak látszom. Ez a dolog végül odáig fajult, hogy mikor éjfélkor lefeküdtem, sokszor fél-1 órát még az ágyban forgolódtam, mire el tudtam aludni, mert túlpörgött az agyam... Hajnalban apró zajokra is felébredtem és már nem tudtam rendesen visszaaludni, pedig nekem az alvással sosem volt gondom, még az életem legnehezebb időszakaiban sem.

Aztán egyszercsak eszembe jutott, hogy az egész okozója talán az alváshiány...Elkezdtem utánaolvasni a dolgoknak, és egy csomó mindent felfedeztem, amik jellemzőek voltak rám az utóbbi időben, amiket az alváshiánnyal kötöttek össze. Ilyen például a fokozódó éhségérzet, cukorbetegség/inzulinrezisztencia, fejfájás, hormonproblémák, szívdobogás, levertség, figyelemzavar, ingerlékenység, és egy mondat, ami mindent megváltoztatott, hogy hiába használ az ember szuper krémeket, azok is csak egy ideig tudják a bőrön elfedni az alváshiányt, mert nincs idejük a hatóanyagoknak hogy kifejtsék a hatásukat, a sejteknek pedig hogy regenerálódjanak....Na több sem kellett, elhatároztam, hogy változtatok az utóbbi hónapok szokásain, és minimum 7 órát fogok aludni a 4-5 óra helyett(egy felnőtt ember átlagos alvásigénye 8 óra/nap). Beiktatok olyan napokat, mikor tényleg csak pihenek, nem foglalkozom sem a webshoppal, sem más egyéb kötelezettséggel. Ez is az egyik oka annak, hogy bezárjuk a ruha webshopunkat és bevezetjük az online időpontfoglalást, mert rengeteg időt és energiát vett el, aminek egy részét ezentúl pihenéssel/alvással fogom tölteni. Olyan sokmindent csinálok mostanában, hogy be kell látnom, hogy az emberi teljesítőképességnek vannak korlátai, és az én napom is csak 24 órából áll, amiből 7-8 órát alvással kellene tölteni, hogy a szervezet regenerálódni tudjon.

Hihetetlen, de ezt az életmódváltást 5 napja csinálom...Azóta több bókot is kaptam a vendégektől, a külsőmet illetően. Csak 5 nap telt el, de ma amikor belenéztem a tükörbe, elképedtem a változáson! A bőröm újra sima és feszes, a karikák a szemem alól eltűntek! Ismét azt az arcot látom, akit szeretek.
Szóval, higyjétek el, ahhoz hogy minél tovább fiatalok és szépek maradjunk, a jó minőségű kozmetikumok mellett valóban az alvás a legfontosabb!

Ennél nagyobb ,,áldozatot" soha ne kelljen hoznunk, hogy minél tovább jól érezzük magunkat a bőrünkben!
Az oldal tetejére